Prednosti i nedostaci korištenja dimetil silikonskog ulja kao katalizatora

- May 08, 2019-

Vrijeme objave: 2018/11/22 15:30:02 Pogleda: 54

Katalizator pripravljen upotrebom dimetikona je poliorganosiloksan koji ima različit stupanj strukture polimerizacijskog lanca. U kemijskoj reakciji brzina kemijske reakcije drugih tvari može se promijeniti (ubrzati ili usporiti), a kvaliteta i kemijska svojstva tvari se ne mijenjaju prije i nakon reakcije (koja se mijenja tijekom reakcije). Prednosti su sljedeće:

1. Izvrsna stabilnost smicanja, apsorpcijske vibracije, funkcija sprečavanja vibracija, može se koristiti kao tekućina za prigušivanje.

2. Izvrsna termička oksidacijska stabilnost, kao što je temperatura termičke razgradnje> 300 ° C, mali gubitak isparavanja (150 ° C, 30 dana, gubitak isparavanja je samo 2%), oksidacijski test (200 ° C, 72 h), male promjene u viskoznost i vrijednost kiseline.

3. Izvrsna električna izolacija, otpor volumena itd. Ne mijenjaju se u rasponu normalne temperature ~ 130 ° C (ali ne i vode u ulju).

4. Katalizator pripravljen upotrebom dimetil silikonskog ulja je ulje koje je netoksično i ima nisko svojstvo pjenjenja i jako svojstvo protiv pjenjenja i može se koristiti kao sredstvo protiv pjenjenja ili slično.

5. Viskoznost-temperatura je dobra u tekućim mazivima, a viskoznost se malo mijenja u širokom temperaturnom rasponu. Njegova točka smrzavanja je općenito manja od -50 ° C, a neke do -70 ° C, dugotrajno skladištenje na niskim temperaturama, izgled ulja, viskoznost se ne mijenja, to je bazno ulje s visokom temperaturom, nisko temperatura, širok temperaturni raspon.