Primjena metil silikonskog ulja u medicini

- Apr 09, 2020-

To je najbolje hidrofobno sredstvo


1. Priprema kapsula otpornih na kiselinu

Glicerin 22. {{1}} kg, destilirana voda 34. 13 kg, dimetil silikonsko ulje 10 kg, dodajte želatinu 43 85 kg, rastvoreno pod sniženim tlakom u 70 ~ 80 ℃, obično izrađeno u kapsule. Miješana otopina formaldehid / aceton (1 / 60) prskana je na kapsulu za pripremu. Zbog hidrofobnog učinka dimetil silikonskog ulja, pripremljene kapsule se ne raspadaju u kiselinom želučanog soka za 2 sat, otapaju se u alkalnoj crijevnoj otopini za 200 do 620 sekundi, stabilne su na enzimi i temperature te imaju dobru mehaničku čvrstoću.


2. Poliranje tableta obloženih šećerom (glaziranje)

Tijekom postupka poliranja, kineski fini prah od insekata sa 2% dimetil silikonskim uljem dodaje se tabletama obojenim u boji za poliranje. Tablete obložene šećerom su svjetlije i ljepše od dimetil silikonskog ulja, a površina boje je svijetla i lijepa. Učinak otporan na vlagu, kako bi se osiguralo da se tablete obložene šećerom tijekom bojenja ne promijene i ne formiraju.


3. Materijali za oblaganje filmom

Koristi se kao plastifikator za filmski materijal za oblaganje. Koristi hidrofobnost i otpornost na kisik dimetil silikonskog ulja kako bi izolirao jezgru izvana, nije pod utjecajem vlage i kisika u zraku, ne apsorbira vlagu i propada, a dlaka je čvrsta i glatka.