Zasluge silikonskog ulja niske viskoznosti za kozmetiku

- Jan 27, 2020-

Prema različitim potrebama tržišta, formulatori proizvode proizvode s različitim viskozitetima. Pri razvoju osvježavajućih proizvoda za osjet na koži imaju prednost dimetil silikonskog ulja niske viskoznosti.

 

Silikonsko ulje niske viskoznosti uglavnom uključuje 5, 10, 20 cst. U usporedbi s onima srednje viskoznosti, donosi svježiji osjećaj kože zbog manje viskoznosti. Upravo je silikonsko ulje niske viskoznosti jedan od sastojaka naših svakodnevnih neljepljivih proizvoda za njegu kose i njegu kože.

 

Pored osjećaja na koži, dimetil silikonsko ulje niske viskoznosti također će biti prikladnije u postupku formulacije, što je zbog prednosti kompatibilnosti koje donosi mala viskoznost. Eksperimenti potvrđuju da je dimetil silikonsko ulje niske viskoznosti savršeno kompatibilno s uobičajenim bijelim uljima 26 # i 15 #, čime se izbjegavaju problemi emulgiranja uzrokovani konvencionalnim dimetil silikonskim uljem srednje viskoznosti. Izvrsna kompatibilnost, lagan osjećaj kože i izvrsna svojstva otapanja za mnoga uobičajena ulja i masti, čineći dimetil silikonska ulja niske viskoznosti primjenjiva na sustave voda u ulju, ulje u vodi i puno ulje. Višenamjenska mast je također dostojna imena.