Postupak za otkrivanje pogoršanja dimetil silikonskog ulja

- May 04, 2019-

Dimetil silikonsko ulje Sa stalnim razvojem vremena, dimetil silikonsko ulje koristi svoje prednosti dobre otpornosti na smicanje i široko se koristi u hidrauličnim uljima, posebno u zrakoplovnim hidrauličnim uljima. I ne samo to, nego se može koristiti i za liječenje glava rajona. Može eliminirati statički elektricitet i poboljšati kvalitetu vrtnje. Međutim, u životu ćemo također naići na neke slučajeve propadanja dimetikona. Kako bi se naišlo na slične situacije u slučaju prodaje, metoda otkrivanja propadanja je kako slijedi:

1.Handcuff metoda

Dimetil silikonsko ulje se više puta uzemljuje između palca i kažiprsta. Bolje ulje ruka osjeća mazivost, manje trošenje krhotine, bez trenja, a ako se osjeća veliko trenje između prstiju, to znači ulje. Unutra je mnogo nečistoća koje se ne mogu ponovno koristiti, treba ih zamijeniti.

2. Metoda rasvjete

U jasan dan, pomoću odvijača odvojite dimetikon pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na horizontalu. S obzirom na sunčevu svjetlost, promatrajte kapljice ulja dimetikona. Pod svjetlom se jasno može vidjeti da u nafti nema krhotina trošenja koje može nastaviti raditi. Ako se previše troši, treba ga zamijeniti.

3. Također možemo uzeti čisti bijeli filter papir, ispustiti nekoliko kapi dimetil silikonskog ulja na filter papir. Nakon curenja dimetil silikonskog ulja, ako na površini ima crnog praha, dodirnite ga s osjećajem otpora. To pokazuje da u dimetil silikonskom ulju ima mnogo nečistoća. Dobro dimetil silikonsko ulje je vrsta tekućine koja nema prah i suha je i glatka rukom i ima žute tragove.