Nesporazumi Silikonskog ulja

- Jan 13, 2020-

Budući da se pojam široko rasprostranjenog koncepta "bez silikona", silikonsko ulje demonizira mnogo novih marki. Zapravo postoji nekoliko nesporazuma silikonskog ulja.

 

Silikonsko ulje je linearni ili ciklični polisiloksan. Industrija osobne njege u pravilu se naziva silikonom. Dimetikon i ciklometikon, uobičajeni kozmetički sastojci, su silikonsko ulje koje često nazivamo; prema različitim zahtjevima za performanse, postoje neka modificirana silikonska ulja, kao što su: emulgirano silikonsko ulje, amino silikonsko ulje (AminoFunctional Silikon), fenil silikonsko ulje, kationsko silikonsko ulje, silikonski emulgator, modifikacija polietera Silikonsko ulje (PolyetherModified Silicone vodotopljivi silikon ulje), silikonska smola / gel (Silicone Resins / Resin Gel silikonski elastomer), treba odgovarati različitim potrebama kozmetike. Silikonska ulja koja se koriste u šamponima uglavnom su emulgirana silikonska ulja različitih veličina čestica izrađena od polidimetilsiloksana ili modificirana u vodi topljiva modificirana silikonska ulja.

 

Zašto dodavati silikonsko ulje u šampon?

Površina kose prekrivena je mnogim slojevima frizura, koji su uredno i uredno raspoređeni. Sa zdravim i neoštećenim ljuskicama, kosa će biti crna i sjajna, a ne gruba. Ako su oštećene i podignute ljuskice, to će povećati trenje između kose i teško će se češljati. To zauzvrat pogoršava dlakave štetne razmjere. Dimetil silikonsko ulje ima vrlo dobru sposobnost širenja. lako pomaže u izglađivanju dlačica, smanjuje se trenje između ljuskica, smanjuje se oštećenje i održava kosa zdravom i sjajnom.

 

Zbog dobre sposobnosti širenja silikonskog ulja, upotrebe šampona koji sadrži silikonsko ulje i proizvoda za njegu kose, osjećaj suhog češljanja suhe kose ne može se usporediti sa ostalim uljima.


Je li prozirni šampon definitivno bez silikonskog ulja?

Mnogi misle da je prozirni šampon jednak šamponu bez silikona. U stvari, amino silikonsko ulje i silikonsko ulje modificirano na polieteru (Polyether Modified Silicone vodotopljivo silikonsko ulje) također se mogu koristiti u prozirnom šamponu. Prozirni šampon nije jednak bez silikona.

Silikonsko ulje će uzrokovati seboroični gubitak kose?

Silikonsko ulje koje se treba "demonizirati" uglavnom se sumnja da je uzrok gubitka kose. Gubitak kose ima i genetske i stečene čimbenike, uključujući: seborejsku alopeciju, duh alopecije, endokrine poremećaje, prehrambenu i metaboličku alopeciju i kemijsku alopeciju.

 

Uobičajeni gubitak kose na bazi seborejske alopecije i "oštećenje silikonskog ulja" glavni je argument da silikonsko ulje može začepiti pore vlasišta, što dovodi do gubitka kose; u stvari, nema izravne dokumentacije ili dokaza da silikonsko ulje može začepiti vlasište;

 

Štoviše, normalno lučenje sebuma vlasišta 3-5 g dnevno, šampon za kosu koji koristimo svaki put je samo oko 10 g, koji sadrži samo oko 1% silikonskog ulja. Većina ulja silikona adsorbirat će se na kutikuli kose ili se oprati. Pravog silikonskog ulja preostalog u vlasištu je vrlo malo.