Proizvodnja i uklanjanje osebujnog mirisa metil silikonskog ulja

- Oct 09, 2019-

Metil silikonsko ulje jedan je od najranijih komercijaliziranih, najsvestranijih i najčešće korištenih silikonskih polimera. Metode proizvodnje metil silikonskog ulja uglavnom uključuju metodu acidobazne ravnoteže i alkalnu ravnotežu. Metoda kisele ravnoteže pogodna je za proizvodnju silikonskog ulja niske viskoznosti s viskozitetom ispod 500 mm2 / s. Metoda općenito koristi koncentriranu sumpornu kiselinu kao katalizator, reagira na 50 ~ 60 ° C, zatim se ispere kiselinom, ukloni kotao s malim bojlerom, obezboji aktivni ugljen i transformira gotov proizvod. Pravilo alkalne ravnoteže pogodno je za proizvodnju silikonskih ulja srednje i visoke viskoznosti, viskoznosti veće od 100 mm 2 / s. U proizvodnji metil silikonskog ulja, komponente u sirovinskoj sirovini DMC (dimetil miješani prsten) optimalno se aktiviraju pri različitim temperaturama, odnosno polimerizacijom otvaranja prstena, što poboljšava stopu pretvorbe, čime se znatno poboljšava proizvodna učinkovitost. ,

 

Nakon završetka polimerizacije na otvaranju prstena, katalizator (CH3) 4NOH teško je potpuno razgraditi tijekom postupka nošenja otapala; a razgrađeni plin amonijaka također se lagano miješa u sustavu, zbog čega silikonsko ulje ima neugodan miris. Nakon što se sustav smanji, temperatura se spusti na ispod 140 ° C i uvede se metoda bubrenja suhog zraka kako bi se povećao tlak plina u sustavu, postigavajući na taj način svrhu ispuštanja oštrog mirisa.


Između 90 ~ 120 ° C usvojena je metoda pretvorbe temperature, a nakon snižavanja temperatura se snižava na 140, a suhi zrak propuhuje. Metil silikonsko ulje bez boje, mirisa i raznih indeksa može se dobiti, a prosječna stopa pretvorbe poboljšana je za 65%. To je preko 80%.