Što je reciklirana silikonska guma

- May 25, 2020-

Budući da se silikonska guma široko koristi u životima i proizvodnji&# 39, a cijena silikonske gume je relativno skupa, proizvod je izvrstan i ima mnogo izvrsnih karakteristika, pa se pojavila i reciklirana silikonska guma.

Reciklirana silikonska guma regenerira reciklirani otpadni silikonski kaučuk znanstvenim i tehnološkim sredstvima. Takvo recikliranje može smanjiti proizvodne troškove tvrtke&# 39 i uštedjeti sirovine.

1. Postupak recikliranja silikonske gume

Glavni postupak sirove silikonske gume uključuje odabir starih materijala za uklanjanje nečistoća u proizvodu, zatim odabir i razvrstavanje proizvoda od silikonske gume, zatim brisanje i pucanje.

2. Nedostaci reciklirane silikonske gume

U usporedbi s ne-regeneriranim silikonskim gumenim materijalom, reciklirana silikonska guma ima manju elastičnost, čvrstoću na istezanje i kidanje od neregeneriranog silikonskog gumenog materijala, a tvrdoća reciklirane silikonske gume također je relativno velika, a nakon dugo vremena također ćete pronaći sitne deformacije.

3. Mjere opreza za recikliranu silikonsku gumu

a. Polako kontrolirajte temperaturu. Proizvodnjom reciklirane silikonske gume treba obratiti pozornost na temperaturnu promjenu, koju treba kontrolirati kako bi se temperatura polako povećala, kako bi se spriječilo da se čestice silikonske gume rasprsnu zbog brze promjene temperature;

b. Uklonite male čestice. Recikliranom silikonskom gumom obično treba ukloniti sitne čestice unutar silikonske gume, tako da čestice gume reciklirane silikonske gume mogu biti ujednačene i poboljšati kvalitetu recikliranog silikonskog kaučuka;

c. Spriječite prekomjernu temperaturu. Ako je temperatura previsoka, struktura pora silikonske gume će se promijeniti, što značajno smanjuje njegov adsorpcijski učinak i utječe na njegovu uporabnu vrijednost. Za indikator plavog ljepila ili omekšani silikagel, temperatura regeneracije desorpcije ne smije prelaziti 120 , u protivnom će se izgubiti učinak razvoja boje zbog postupne oksidacije razvijača.