Što je RTV

- Apr 16, 2020-

Vulkanizirana silikonska guma sobne temperature (RTV) je nova vrsta silikonskog elastomera koja je izašla u 1960 s. Najistaknutija karakteristika ove vrste gume je ta što se ona može stvrdnuti na mjestu bez zagrijavanja i pritiska na sobnoj temperaturi, a izuzetno je zgodna za korištenje. Stoga će postati važan dio cijelog proizvoda od silikona čim izađe. Sada se vulkanizirana silikonska guma na sobnoj temperaturi široko koristi kao ljepila, zaptivne mase, zaštitne prevlake, materijali za posuđe i kalupljenje i ima svoju uporabu u raznim industrijama. Vulkanizirana silikonska guma sobne temperature poznata je kao tekuća silikonska guma zbog male molekulske težine. Njegov fizički oblik je obično tekuća tekućina ili viskozna pasta, a viskoznost mu je između 100 i {{{2}}, 000.000 centistoka. Prema zahtjevima aplikacije, gumeni materijal prije vulkanizacije može se pretvoriti u samonivelirajući materijal za izlijevanje ili u kit koji ne teče, ali se može premazati. Punilo koje se koristi u vulkaniziranoj silikonskoj gumi na sobnoj temperaturi slično je silikonskoj gumenoj visokoj temperaturi, ojačanoj bijelom čađom, tako da vulkanizirana guma ima vlačnu čvrstoću {{{2}} 0 ~ 60 kg / cm 2. Dodavanjem različitih aditiva gumeni spoj može imati različitu specifičnu težinu, tvrdoću, čvrstoću, fluidnost i tiksotropiju, a vulkanizirana guma ima različita posebna svojstva kao što su usporavanje plamena, električna vodljivost, toplinska vodljivost i otpornost na ablaciju.

Vulkanizirana silikonska guma sobne temperature može se prema načinu pakiranja podijeliti na jednokomponentnu i dvokomponentnu vulkaniziranu silikonsku gumu sobne temperature, a prema mehanizmu vulkanizacije može se podijeliti na kondenzacijski i dodatni kalup. Stoga se vulkanizirana silikonska guma sobne temperature može podijeliti u tri vrste prema sastavu, vulkanizacijskom mehanizmu i postupku nanošenja, naime jednokomponentna vulkanizirana silikonska guma sobne temperature, dvokomponentna kondenzacijska sobna temperatura vulkanizirana silikonska guma i dvokomponentni dodatak oblikovanom sobna temperatura vulkanizirana silikonska guma.

Jednokomponentne i dvokomponentne vulkanizirane silikonske gume sobne temperature sa kondenzacijom su α, ω-dihidroksi polisiloksan; vulkanizirana silikonska guma na sobnoj temperaturi koja sadrži alkenilnu i vodikovu skupinu (ili krajnje skupine) }} 4 150 ).

Ove tri serije vulkaniziranih silikonskih guma sobne temperature imaju svoje prednosti i nedostatke: prednost jednokomponentne vulkanizirane silikonske gume sobne temperature je jednostavna za korištenje, ali brzina dubokog stvrdnjavanja je teška; prednost dvokomponentne vulkanizirane silikonske gume sobne temperature je u tome što ne emitira toplinu tijekom stvrdnjavanja. Brzina skupljanja je vrlo mala, nema ekspanzije, nema unutarnjeg naprezanja, očvršćavanje se ne može izvesti istovremeno unutar i na površini , može biti duboko vulkanizirana; vrijeme vulkanizacije sobne temperature vulkanizirana silikonska guma uglavnom se određuje temperaturom, pa se temperatura može prilagoditi za kontrolu njegove brzine vulkanizacije.