Zašto bi oktametilciklotetrasiloksan bio ravnomjerno pomiješan s sredstvom za stvrdnjavanje?

- Apr 24, 2019-

Oktametilciklotetrasiloksan i sredstvo za stvrdnjavanje treba jednako miješati. Inače će biti slučajeva kada površina nije suha ili je polimerizacija neravnomjerna. Ova situacija će uzrokovati otpis kalupa i pokušati ga izbjeći. Ako je veličina ovog proizvoda vrlo velika, potrebno je koristiti kalup za četke. Iako štedi vrijeme i trud, vrlo je skupo!

Budući da je glomazan proizvod ispunjen plijesni, trošak oktametilciklotetrasiloksana povećava cijenu. Drugo, ako je proizvod pretežak, lako će zgnječiti kalup i uzrokovati deformacije ili pucanje. Međutim, ako se odlučite za četkanje kalupa, možete dodati više. Sloj gaze može povećati žilavost i čvrstoću kalupa, a potpora vanjskog kalupa prirodno nije lako zdrobljena ili deformirana.

Odaberite odgovarajući silikagel tvrdoće prema veličini proizvoda.

1. Mali proizvodi, uglavnom mekši oktametilciklotetrasiloksan je prikladniji. Budući da će plijesan biti vrlo krhak kada je pretežak, lako je razbiti male dijelove proizvoda, što će također učiniti kalup nepostojan.

2. Veliki proizvodi, kao što su proizvodi od kamenog cementa, toliko su teški i teški. Ako se koristi meki kalup oktametilciklotetrasiloksan, je li kalup osjetljiviji na drobljenje? Zato što je suviše mekana, čvrstoća na istezanje i kidanje. On će se smanjiti, kalup će se deformirati, a životni vijek će se prirodno smanjiti.