Ekološki herbicid kukuruzni mesotrione

Mesotrion, poznat i kao Mistone, mezotrion, mezotrion je učinkovit inhibitor HPPD (4-hidroksifenilpiruvat dioksigenaze). Mesotrione će uzrokovati da se meristem biljke poživi nakon 3-5 dana, a zatim prouzrokuje mrlje od plijesni, a cijela biljka će umrijeti. Pogodno je za uklanjanje korova na kukuruznim poljima. Ovaj proizvod odlikuje nikakav utjecaj na okoliš, kiša ne utječe na njegovu učinkovitost i nema štetne učinke na kukuruz.

Detalji o proizvodu

Kemijsko ime: Mesotrione

CAS br .: 104206-82-8

Molekularna formula: C14H13NO7S

Molekularna težina: 339.32


Fizikalno-kemijska svojstva:

Izvorni lijek je svijetložuti kristalni prah, talište 165 ℃, gustoća 1,47 g / ml (20 ℃): parni tlak 1,93E-16 mmHg pri 25 ° C [2].

Topiv je u diklorometanu, acetonitrilu i acetonu. To je slaba kiselina, pKa3.12 (20 ℃). Zbog svoje slabe kiselosti, stupanj ionizacije varira ovisno o pH. g / L (pH 4,8), 15 g / L (pH 6,9) do 22 g / L (pH 9,0), antihidroliza pri pH 4-9.


primjena:

1. Primjenjivi usjevi: kukuruz

2. Kontrolni cilj: godišnji širokolistni korov + neki zrnati korov (efekt sušenja širokog lišća je bolji od zrnatog)


Upute:

(1) Mezotrionska obrada tla

Pri brzini od 150 g / hm, kontrolni učinak na većini široko raslinjavih korova dosegao je 90%, a kontrolni učinak na zrnate korove bio je više od 80%. Biološka aktivnost mezotriona približno je dvostruko veća od sličnih lijekova.

(2) Tretman mezotriona stabljikom i lišćem

Pri 100 g / hm, kontrolni učinak na široko raslinom korovu može doseći 90%, a kontrolni učinak na zrnatog korova može doseći 70%. Biološka aktivnost liječenja mesotrionom stabljikom i lišćem je oko 3 puta veća od sličnih lijekova.

(3 mesotriona pomiješana s atrazinom

Kako bi se nadoknadio sinergistički učinak mesotriona na zrnate korove, dodavanje atrazina očito može poboljšati kontrolni učinak na zrnate korove i smanjiti doziranje mezotriona.


Upit