Primjena polidimetilsiloksanskih produkata

- May 17, 2019-

Zbog svojih izvrsnih svojstava, polidimetilsiloksan ima širok raspon primjena. Ne koristi se samo kao poseban materijal za zrakoplovstvo, najmoderniju tehnologiju i odjela za vojnu tehnologiju, nego se koristi iu raznim sektorima nacionalnog gospodarstva. Njegova primjena proširena je na: graditeljstvo, električnu i elektroničku, tekstilnu, automobilsku, strojeve, kožu i papir, kemijsku laku industriju, metal i boje, medicinsku i medicinsku, itd.

1. Glavne primjene silikonskog ulja i njegovih derivata su: sredstvo za oslobađanje, ulje za apsorpciju udara, srednje ulje, hidraulično ulje, ulje za prijenos topline, ulje za difuzijsku pumpu, sredstvo protiv pjenjenja, mazivo, hidrofobni agens, aditiv za boju, sredstvo za poliranje, kozmetika i svakodnevno aditivi za nuždu, površinski aktivne tvari, sredstva za obradu zrnaca i vlakana, silikonska mast, flokulanti.

2. Silikonska guma je podijeljena na sobnu temperaturu vulkanizirane silikonske gume i visoke temperature vulkanizirane silikonske gume.

Vulkanizirana silikonska guma u sobnoj temperaturi uglavnom se koristi u: brtvilima, ljepilima, konformnim premazima, brtvama, pjenastoj gumi, lijevanim dijelovima, materijalima za pakiranje, električnoj izolaciji, staklenom sastavu, medicinskim implantatima, kirurškim pomagalima, kalupima;

Visokotemperaturni vulkanizirani silikonska guma uglavnom se koristi u: cijevima i crijevima, trakama, izolacijskim materijalima za žice i kabele, kirurškim pomoćnim materijalima, gumenim dijelovima koji usporavaju gorenje, prodornim materijalima za brtvljenje, oblikovanim dijelovima, valjcima za utiskivanje, automobilskim kablovima za paljenje i poklopcima svjećica. , ekstrudirani dijelovi, medicinski implantati, laminati, provodne gume, vlaknaste prevlake, pjenaste gume.

3. Glavne primjene silikonske smole su: lak, izolacijski lak, masa za oblikovanje, zaštitni premaz, enkapsulirajući materijal, zajednički premaz, ljepilo osjetljivo na pritisak, smola za laminiranje, sredstvo za odvajanje, ljepilo, hidroizolacijski materijal za zidanje.

4, silan spojka agent se uglavnom koristi u bojama, plastične obrade gume, ljepila.