Je li polidimetilsiloksan isti kao dimetilsiloksan?

- May 11, 2019-

Danas ćemo govoriti o ovim dvjema tvarima za svakoga.

Polidimetilsiloksan se naziva silikonsko ulje. Pokrivanje kose slojem masti može smanjiti trenje između kose. To je isto kao i podmazivanje stroja. Nakon što se stroj napuni gorivom, aktivnost postaje glatka i kosa je ista. Polidimetilsiloksan je najbolje sredstvo za podmazivanje, pa nakon dodavanja ove tvari šamponu, kosa će postati glatka nakon šamponiranja, a kosa će biti sjajna nakon prekrivanja masti. ,

Međutim, ovaj proizvod je dobar defoamer, koji će eliminirati pjenu šampona. To nije dobra stvar, jer je šampon bogat pjenom. To je negativan učinak. Naravno, polidimetilsiloksan ima nešto drugo. Nedostaci, mala površinska napetost, lako curenje iz stroja; topljivost plina je velika, teško je konstruirati uređaj za plinsko brtvljenje; silikonsko ulje ima veliki koeficijent toplinskog širenja, što može uzrokovati probleme s nadpritiskom; silikonsko ulje ima slabu podmazivost, osobito za čelične frikcione parove Lubricity; određenu higroskopnost.

polidimetilsiloksana

Primarni oblik dimetilnog prstena siloksana je dimetildiklorosilan kao glavna sirovina, koji se hidrolizira i sintetizira, a veza silicij-kisik (Si-O) kao glavni lanac, a organsko-anorganska skupina izravno je spojena na organsku skupinu na siliciju atom. Spoj. Uglavnom se koristi za polimerizaciju otvaranja prstena u različitim stupnjevima polimerizacije silikonskog ulja, silikonske gume i silikonske smole. Ovi polimeri se dalje prerađuju u proizvode za širok raspon primjena u području konstrukcije, elektronike, tekstila, automobilske industrije, osobne njege, hrane i strojne obrade, kao i malog broja izravnih primjena.