Široko se koristi oktametilciklotetrasiloksan

- May 25, 2019-

Octamethylcyclotetrasiloxane je kombinacija tekućeg silikona i plastike. Njegove proizvode karakterizira dobra termička stabilnost, otpornost na hladnoću, izvrsna električna izolacijska svojstva, a ne i otrovne tvari pri spaljivanju. Zbog toga je postao nezamjenjiv materijal u proizvodnom dizajnu zdravstvenih proizvoda, automobila, proizvoda za bebe, medicinskih pomagala, ronilačke opreme, kuhinjskog pribora i pečata.

Oktametilciklotetrasiloksan se miješa dodavanjem bijelog čađavog ulja ili silikonskog ulja da se formira gnječena guma, a zatim se lim promiješa. Folije proizvedene kalandiranjem imaju značajne razlike u fizičkim i mehaničkim svojstvima u uzdužnom i poprečnom smjeru. Ovaj fenomen je učinak kalandriranja. Konkretno, uzdužna vlačna čvrstoća filma je veća od poprečnog smjera, a poprečno izduženje pri lomu filma je veće od uzdužnog smjera, a uzdužno skupljanje filma je veće od poprečnog smjera.

Učinak kalandriranja rezultat je orijentacije makromolekula i igličastih i pahuljastih sredstava za spajanje u gumenoj smjesi u procesu kalandriranja. Veličina učinka kalandriranja odnosi se na sastav gumene smjese, temperaturu kalandriranja, brzinu, omjer brzine i slično. Za veće proizvode kao što su silikonske ploče, silikagel ploče.