Utjecaj koronavirusa na kemikalije

- Apr 07, 2020-

Učinak koronavirusa na kemikalije ima dva puta:
1 Pad potražnje za sirovom naftom doveo je do pada sirove nafte, a time i do smanjenja troškova kemikalija.
2 Negativni utjecaj na krajnju potražnju za kemijskim proizvodima, makrorazinski utjecaj na ukupnu maloprodajnu prodaju robe široke potrošnje u kratkom roku, istodobno u kontekstu trenutnog slabog ekonomskog ciklusa, pojave epidemije pogoršava ekonomiju.
Utjecaj ove epidemije na sirovu naftu, lož ulje, metanol, PVC, gumu, stiren i druge kemikalije vrlo je značajan, kao što je prikazano u nastavku.
Sirovi&pojačalo; Lož ulje
Trenutno je epidemija novog koronavirusa u Wuhanu postala novi faktor neizvjesnosti na naftnom tržištu. Iz temeljnog stajališta, ukupno 30 pokrajina, općina i autonomnih regija u Kini pokrenulo je odgovor na prvoj razini u velikim vanrednim situacijama u javnom zdravstvu, pokrivajući ukupnu populaciju veću od 1. { {3}} milijardi, što će povući industriju transporta i potrošača i utjecati na potencijalnu potražnju nafte u Kini br. 39; Prema statističkim podacima Međunarodnog udruženja za zračni promet, tijekom razdoblja SARS-a u 2003, godišnji putnički promet azijskih aviokompanija smanjio se za 8%. Ako se ova upala pluća širi kao prethodna epidemija SARS-a, Goldman Sachs vjeruje da će smanjiti međunarodnu potražnju za sirovom naftom za 260, 000 barela dnevno, uključujući smanjenje potrebe za zrakoplovnim gorivom za oko 1 70 000 barela po barelu dnevno, a očekuje se da će međunarodne cijene nafte pasti za oko $ 3 po barelu. Iz makro perspektive, epidemija upale pluća uzrokovana novim koronavirusom obnovila je averziju rizika na tržištu. Vrijedna imovina, poput jena i zlata, porasla je, a berza i juan su opali. Potencijalna nesigurnost u budućnosti može dovesti do većeg prodajnog ponašanja na tržištu i dovesti do turbulencija na međunarodnom tržištu sirove nafte.
PE&pojačalo; PP
Snabdijevanje je tehnološki intenzivno poduzeće, a proizvodnja je normalna za vrijeme Proljetnog festivala. Većina plastičnih proizvoda na strani potražnje pripada industriji intenzivnog rada. S jedne strane, ako epidemija odloži povratak radnika u sindikate, potražnja zaostaje; s druge strane, smanjenje različitih stranaka tijekom Proljetnog festivala smanjit će potrošnju proizvoda, poput jednokratnog posuđa, plastičnih vrećica, ambalaže za hranu itd. Ukupni utjecaj ponude i potražnje je negativan. Povoljnije je to što se trenutna potražnja za maskama nizvodno od pp znatno povećala. Međutim, mali udio cjelokupne maske u odnosu na potrošnju pp u nastavku ima relativno mali utjecaj.
metanol
Ponuda metanola uglavnom su velika poduzeća, a većina radnika su lokalni zaposlenici. Stoga je epidemija ograničena na radnike' nastavak rada; neke tradicionalne tvornice metanola nizvodno su tvornice tipa radionica, a većina radnika privremeno su radnici. , Što zauzvrat utječe na potražnju nizvodno. Osim toga, zbog blokada cesta u nekim dijelovima zemlje, logistika nakon praznika može biti ograničena u određenoj mjeri, a utjecaj na uvoznu logistiku trenutno je neizvjestan. U kombinaciji s povijesnim iskustvom epidemije SARS-a u prošlosti, ova nova koronavirusna epidemija dodatno će povući kinesku potrošnju robe 39; potrošnju robe, tako da će atmosfera imati negativniji utjecaj na kemikalije i relativno dobru to mogu biti maske, etanol i drugi medicinski materijal i njihove sirovine.
PVC
Nova proizvodnja stavljena je u proizvodnju prije početka blagdana. Nakon siječnja, proizvodnja se znatno povećala, a praznik je i dalje održavao visoku proizvodnju i stabilnu proizvodnju. Nizvodno su sva mala i srednja poduzeća. Rad je obustavljen za vrijeme Proljetnog festivala, a ponovno spajanje nakon praznika je odgođeno. Dio opskrbe bio je procjenjen nizvodno prije blagdana. Zbog kasnog nastavka rada nakon praznika, skladištenje će se odgoditi, što će rezultirati značajnim povećanjem zaliha. Osim toga, i sama cijena je u ravnoteži, a pogon se smanjuje, a cijena će i dalje pasti. Mekani PVC proizvodi koriste se u medicinskim rukavicama, iglama itd., Ali udio je vrlo nizak, oko 1%, a potražnja za PVC-om je malo pokrenuta. Nizvodno od PVC-a uglavnom su profili i cijevi povezane s nekretninama, a kasni nastavak rada ima veći utjecaj na potražnju. U cjelini, vidljiv je medvjeđi učinak na PVC.
Guma
Prvi je utjecaj na putničke automobile. Gledajući razdoblje SARS-a u 2003, prodaja osobnih automobila povećala se zbog povećane zabrinutosti zbog putovanja javnim prijevozom. Povrh toga, potrošnja osobnih automobila pokazala je trend porasta pada, pa je tijekom izbijanja nove upale pluća prodaja osobnih vozila nastavila kontinuirano poboljšavati. U pogledu teških kamiona, utjecaj na industrijsku proizvodnju i ulaganja u osnovna sredstva bio je relativno mali tijekom SARS-ovog perioda u 2003, tako da je utjecaj na teške kamione bio mali. Ukupna procjena negativne potražnje za gumom relativno je mala, ali u kratkoročnom ritmu, zbog trenutačnih ograničenja putovanja ili utjecaja ritma početka praznika i logističkog ritma, kratkoročni negativni utjecaj bit će veći , Pred prazničko tržište započelo je dubok pad i možda će nastaviti istraživati ​​u kratkom roku nakon praznika, ali ako se epidemija kontrolira nakon prvog tromjesečja, očekuje se da se brzo popravi.
stiren
Vanjski disk Styrene&# 39 bio je čvrst prije praznika i čulo se da je spremnost za kupnju snažna. Visoku cijenu prije praznika uglavnom podržavaju čisti benzen i etilen, dok je visoku cijenu čistog benzena i etilena u segmentu sirovina teško održavati, pa cijena stirena nije podržana. Od trenutne spot cijene, cijena se nalazi na donjem srednjem položaju, ali ponuda ponude stavlja se u proizvodnju. Očekivanja su velika, znatno padaju. Tri glavna područja nizvodno su gradnja, kućanski aparati, ambalaža i plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu. Međutim, koncentracija tri glavna područja nizvodno je nešto viša, što ima manji negativni utjecaj na potražnju. Potražnja nizvodno je bolja prije odmora, a veća je vjerojatnost narudžbi nakon praznika. Međutim, iz perspektive virusne pneumonije, radnici' preraditi je u velikoj mjeri. U cjelini gledano, njegovi temelji su neutralni, a pneumonija je negativna za stiren.