Trendovi u razvoju oktametilciklotetrasiloksana

- May 12, 2019-

Oktametilciklotetrasiloksan treba imati dva svojstva kada se razvije: jedan je funkcionalizacija; druga je na bazi vode. Pogledajmo ove dvije značajke.

Trenutno, osim zaštite od požara, protuvirusne zaštite, kontrole insekata, insekticida, toplinske izolacije i drugih postojećih niskokvalitetnih funkcionalnih premaza, te za provođenje znanstvenih istraživanja, trebamo proučiti i riješiti poteškoće i novogradnju. problem. Kompozitna tehnologija bit će učinkovit način za poboljšanje i ispunjavanje različitih funkcija.

1) Kombinacija funkcija: Izvrsna elastična emulzija se kombinira s površinski modificiranom ultrazvučnom česticom mikrofilmova hidrofilnim funkcionalnim skupinama, tako da elastična sposobnost i propusnost vlage koegzistiraju. Kombinacija funkcije elastičnosti i funkcije niske razine zagađenja: emulzija tipa reakcije normalne temperature kombinirana je s hidrofilnom tehnologijom filma prevlake, a produljenje i gustoća filma poboljšani su uporabom reakcijskog lateksa koji ima veliku molekulsku masu umrežavanja. kombinirati elastičnu funkciju s imovinom niskog onečišćenja. ,

oktametilciklotetrasiliksana

2) Ojačati temeljna istraživanja kišno-otpornih kišnih proizvoda, riješiti problem korozije kiselom kišom u zgradama i nastojati postići napredak u usklađivanju bazne kompozitne tehnologije i srodnih aditiva za rješavanje korozije zgrada u Kini zbog sve više ozbiljne kisele kiše. problem.

3) Funkcija modifikacije osnovnog materijala je složena, a postojeći osnovni materijal je modificiran posebnim svojstvom i kombiniran s posebnom funkcijom. Na primjer, otpornost na atmosferske utjecaje silikonski modificiranih akrilata kombinirana je s propusnošću vlage poliuretana koji su stvrdnuli vlagom kako bi se postigle dvije posebne funkcije.